Drönarpiloten Gustav i Underhåll och Driftsäkerhets artikel


Teamet på Drone Inspection är stolta att tidningen och webbsajten Underhåll och Driftsäkerhet (U & D) uppmärksammat oss under Ytskyddsdagarna 2020. De har skrivit en artikel som handlar om en mycket driven och kunnig drönarpilot hos oss, nämligen Gustav.


"Ingen drönare utan pilot" är rubriken på artikeln om Gustav Gerdes som är partner och drönaroperatör här på Drone Inspection Nordic AB. Artikeln finns med i Underhåll och Driftsäkerhet nr 3, 2020, klicka och läs den i PDF-fil här!

Har du frågor och funderingar om datainsamling med hjälp av drönare inför en av dina inspektioner?

Välkommen att kontakta oss!


Maila oss direkt här!#drönare #drönarpilot #pilot #droneinspection #inspektion #drönarinspektion #uavinspektion #uavpilot #gustavgerdes #gerdes #drone #underhåll #driftsäkerhet #besiktning #datainsamling #


Om tidningen och webbsajten U och D


Underhåll & Driftsäkerhet säger sig vara Sveriges enda tidning/webbsajt som helt fokuserar på underhållsfrågor!


Underhåll & Driftsäkerhet har ingen motsvarighet i Sverige. Varje sida, i varje nummer, ägnas till 100 procent åt underhålls- och driftsäkerhetsfrågor. Deras devis är ”Med bra underhåll får man säker drift”.


De skriver i första hand om svenska företag och mässor, men eftersom många av deras större företag är verksamma på den globala marknaden blickar de också utanför landets gränser.


Den tekniska utvecklingen går snabbt nu. Hela tiden lanseras nya sensorer, nya och förbättrade versioner av befintliga underhållssystem och ibland helt nya system.


Det experimenteras flitigt med drönare. De testas för inspektioner av vindkraftverk, inre kontroll av förbränningskammare och i nysprängda gruvgångar. Experter lotsar med hjälp av augmented reality underhållspersonal. Ibland sitter experten på andra sidan jordklotet.


Additiv tillverkning, eller 3D-printning som det också kallas, har öppnat nya möjligheter att snabbt och lätt tillverka reservdelar, vilket förkortar ner den oftast kostsamma stopptiden vid haverier.


Detta och mycket mer speglar de i U&D. Läs mer på Underhåll & Driftsäkerhets webbsida.21 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla