Invändig inspektion av vattentorn med drönaren Elios

Uppdaterad: feb 11Under våren hade vi flera intressanta uppdrag på datainsamlingar med hjälp av drönare. Då vi scannade olika byggnadskonstruktionerna både invändigt och utvändigt inför våra beställares inspektioner.


Vid ett av projekten var det en besiktningsman som tog in vår hjälp då han skulle utföra en invändig inspektion av ett vattentorn i södra Sverige. Där levererade vi datan både i realtid och i efterhand i form av foton och filmer.Det var företaget Amphi-tech som vi hjälpte med den invändiga inspektionen av detta vattentorn. De är ett ledande företag inom vattenförsörjning.Inspektören hade på plats stor möjlighet att undersöka skicket på vattentornet invändigt. Detta samtidigt som vår operatör styrde drönaren efter det beställaren ville kontrollera.


Relevanta foton och filmer levererades även i efterhand för att besiktningsmannen skulle kunna göra en vidare analys och åtgärdsplan.


Uppdraget utfördes av drönarpilot Martin Munkhammar. Vid datainsamlingen användes drönaren Elios1 från Flyability.Att ta hjälp av drönare vid invändiga inspektioner är ofta en fördel vid byggnadskonstruktioner som till exempel rötkammare, cisterner, skorstenar, vattentorn, trånga källare etc.


Utöver att få tillgång till datan direkt i realtid, få foton och filmer levererade har du även möjlighet att beställa en 3D-modell även vid invändig scanning. Eller är du istället i behov av att kunna göra mätningar mm. kan ett punktmoln av byggnadskonstruktionen även invändigt vara ett annat alternativ.Har du också planer på att utföra en invändig inspektion framöver?


Undrar du kanske om hur en datainsamling med hjälp av drönare inför din besiktning skulle kunna fungera?

Då är du varmt välkommen att höra av dig med dina frågor, stora som små till Charlotta Tilder hos oss via charlotta.tilder@droneinspection.se eller på 070-256 15 19.//Teamet på Drone Inspection
Om Amphi-tech


Amphi-tech har arbetat för rent vatten i mer än 20 år. Vi har genomfört fler än 2 000 besiktningar av dricksvattenreservoarer, ackumulatortankar, sprinklertankar, tunnlar och rör. Det har lärt oss att inte lämna något åt slumpen. Vi förser er med allt ni behöver veta om era anläggningar och föreslår rätt åtgärder för att skapa förutsättningar för rent dricksvatten nu och i framtiden.

77 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla