Kravet på drönarkort och registrering framflyttat till januari 2021

De nya drönarreglerna för högre säkerhet har blivit framflyttade och gäller från och med den 1 januari 2021


För att underlätta utvecklingen av användandet av drönare och samtidigt behålla den höga säkerheten i takt med att trafiken ökar, gäller nya drönarregler från och med den 1 januari 2021. Reglerna blir gemensamma inom hela EU och gäller inte drönare som flyger inomhus.


Nya drönarregler skjuts till årsskiftet på grund av coronapandemin


På grund av coronapandemin har EU beslutat att skjuta på införandet av nya drönarregler med sex månader. Det innebär att krav på registrering och drönarkort gäller från den 4 januari 2021 i stället för 1 juli i år.


Fortsätt och läs mer om de nya drönarreglerna för högre säkerhet på Transportstyrelsens webbplats, klicka här!

Våra drönaroperatörer på Drone Inspection Nordic AB har kontroll på de regler som finns för att utföra ett lagligt och säkert drönaruppdrag till våra kunder.


Tips på en bra artikel om de nya reglerna som kommer att gälla inom hela EU men som nu blivit framflyttade att träda i kraft först januari nästa år, 2021. Artikeln finns att läsa på tidningen och webbsajten Underhåll & Driftsäkerhet, klicka här för att läsa den.


Läs gärna vårt tidigare blogginlägg från 2019 om dessa regler, här! Du har även möjlighet att hitta ännu mer information om dessa regler hos Transportstyrelsen.


28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla